Cum schimbam filtrul de aer

M-am gandit sa incep astazi o serie de tutoriale cu remedierile cele mai usoare provenite in urma diagnozei auto facute la masina personala, chestiuni simple pe care le poate face oricine este interesat in a-si rezolva singur problemele, si primul episod trateaza o problema des intalnita: cum schimbam filtrul de aer.

Mai intai asigurati-va ca vehiculul are motorul oprit si este asigurat cu frana de mana. Sculele necesare sunt surubelnita si o trusa de chei fixe de la 5mm pana la 19 mm.

Pasul 1. Ridicati capota si gasiti cutia in care se afla montat filtrul de aer, acesta poate fi amplasat în diferite locuri, în funcție de autovehiculul dumneavoastră. Ca descriere aceasta este o cutie de plastic in care intra un tub care merge de la ea la motor.

Pasul 2. Scoateti clemele de plastic sau desurubati suruburile  cu care este prins capacul cutiei pentru a ajunge la filtru.

Pasul 3. Scoateti filtrul vechi si asigurati-va ca nu au fost aspirate in carcasa elemente de natura sa afecteze noul filtru.

Pasul 4. Introduceti filtrul nou pe pozitia celui inlocuit avandu-se grija ca pozitia acestuia sa fie identica cu a celui inlocuit. Pentru siguranta montarii companiile producatoare  au creeat forma filtrului astfel incat acesta sa intre corect doar intr-o singura pozitie.

Scroll to Top